Om mig 

Jag som styr denna hemsida heter Simone Jensen. Jag är lektör och har studerat mig fram till en kandidatexamen i Litteraturvetenskap med kunskaper inom det redaktionella arbetet på Göteborgs universitet.

Jag har tidigare praktiserat på Kikkuli förlag som fokuserar på barn- och ungdomsböcker med inriktning på bland annat mobbning, utanförskap, funktionsvariationer samt hästböcker. Min tid hos Kikkuli var otroligt lärorik. Där fick jag arbeta med både etablerade och debuterande författare. Jag läste flera manus som efter mina utlåtanden gick vidare till utgivning. Mitt huvudområde var att skriva lektörsutlåtanden, men jag hade även hand om marknadsföring och redigering av manus som skulle vidare till tryckeriet.

Mina intressen utanför arbetet är att läsa (vilket kanske inte är chockerande), umgås med familj och vänner, samt att spela sällskapsspel! Jag kan sitta flera timmar med nyinköpta spel och tvinga en familjemedlem att spela med mig.

Simone Jensen

Sagt om mina utlåtanden

Sara Salander
Författare

"Jag rekommenderar ett samarbete med Simone. Hon är uppmärksam på detaljer som får ditt manus att lyfta. Kommunikationen är snabb och professionell."

Karin Larsson 
Författare
"Som vanligt så är jag supernöjd med din respons! Det är guld värt att få din input!"


Peter Lindqvist 
Författare

"Simones insats var avgörande för att ta mitt manus till nästa nivå, där det var redo att ges ut på förlag."

Ord från Kikkulis Förlagschef

Simone Jensen har praktiserat på Kikkuli Förlag under vårterminen 2021. Hon har skrivit lektörsutlåtanden på en rad med råmanus som har inkommit till förlaget. Hon har korrekturläst och redigerat flera manus. Hon har även haft direktkontakt med flera författare och följt och varit aktiv i utvecklingen från råmanus till färdig text. Simone har även skrivit en del recensioner på böcker som publicerats hos nätbokhandlare.

Min bedömning av Simone är att hon har hög ambitionsnivå, skriver bra lektörsutlåtanden och är noggrann med korrektur. Hon är snabb och självständig.

Jag kan med varm hand rekommendera henne till dessa arbetsuppgifter i framtiden. 

Med vänliga hälsningar

Anna Lärk Ståhlberg Förlagschef på Kikkuli Förlag


Lite information om mig och vad andra skrivit om mina lektörsutlåtanden.