Om mig

Jag som styr denna hemsida heter Simone Jensen. Jag är lektör och har studerat mig fram till en kandidatexamen i Litteraturvetenskap med kunskaper inom det redaktionella arbetet på Göteborgs universitet.

Jag har tidigare praktiserat på Kikkuli förlag som fokuserar på barn- och ungdomsböcker med inriktning på bland annat mobbning, utanförskap, funktionsvariationer samt hästböcker. Min tid hos Kikkuli var otroligt lärorik. Där fick jag arbeta med både etablerade och debuterande författare. Jag läste flera manus som efter mina utlåtanden gick vidare till utgivning. Mitt huvudområde var att skriva lektörsutlåtanden, men jag hade även hand om marknadsföring och redigering av manus som skulle vidare till tryckeriet.

Mina intressen utanför arbetet är att läsa (vilket kanske inte är chockerande), umgås med familj och vänner, samt att spela sällskapsspel! Jag kan sitta flera timmar med nyinköpta spel och tvinga en familjemedlem att spela med mig.


Sagt om mina utlåtanden

Peter Lindqvist 
Författare

"Simones insats var avgörande för att ta mitt manus till nästa nivå, där det var redo att ges ut på förlag."

Karin Larsson 
Författare
"Som vanligt så är jag supernöjd med din respons! Det är guld värt att få din input!"


Sara Salander
Författare

"Jag rekommenderar ett samarbete med Simone. Hon är uppmärksam på detaljer som får ditt manus att lyfta. Kommunikationen är snabb och professionell."

Följ mig gärna på Instagram!

Under en lång tid har en stor och engagerad grupp ökat på Instagram, litteraturälskarna! Jag hoppas på att med mitt konto få kliva på tåget och bli lika aktiv som många andra där ute. Det är roligt att se hur böcker delas och sprids på olika sociala plattformar. Fler privatpersoner får vara med och uttrycka sig. Det tycker jag är ett bra steg framåt för en ännu mer varierande litteratur. Följ gärna Manuskollen på Instagram! Där önskar jag kunna lägga ut mer om hur jag som lektör arbetar, vilka svårigheter man kan stöta på och något om vilken litteratur jag gärna läser för nöjes skull. Det är skönt att ibland slippa lusläsa och börja lustläsa!